اخبار اتحادیه

انتقالی دانشجو

انتقالی دانشجو

درباره شرایط انتقالی دانشجو صحبت ها و بخشنامه های زیادی وجود دارد. بعضی مواقع دانشجویان دانشگاههای سراسری بنا به دلایلی قصد ادامه تحصیل در دانشگاه را که در آن رتبه آورده و قبول شده اند را ندارند می توانند در زمانی که توسط وزارت علوم تحقیقات و فناوری تصمیم گرفته و اعلام می‌شود نسبت به تغییر دانشگاه خود اقدام نمایند.

این دسته از دانشجویانی که قصد انتقالی دارند در صورتی که شرایط لازم و مورد نظر را داشته باشند می توانند درخواست خود را برای انتقال یا میهمان در دانشگاه مورد نظر خود در سایت سازمان امور دانشجویان وزارت علوم را اعلام نمایند و فرم مربوطه را پر کنند تا به درخواست آنها رسیدگی شود.

توجه داشته باشید که جواب این درخواست نیز متعاقبا در سایت گذاشته میشود. همزمان با آغاز ثبت‌نام نقل و انتقال دانشگاه سراسری داوطلبان و دانشجویان عزیز می توانند بعد از گذاشتن آگهی، از شرایط نقل و انتقالات، اقدامات لازم را برای این امر انجام دهند.

انتقالی دانشجو
انتقالی دانشجو

توجه داشته باشید در صورت عدم درخواست شما، در زمان مقرر یعنی زمانی که در سایت فرم انتقالی و میهمانی گذاشته میشود اقدام کنید. چون اگر در زمان مقرر فرم را نکنید امکان انتقالی شما برای بار دوم وجود نخواهد داشت.

توجه داشته باشید که این فرصت تنها یک بار در سال در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد و بخشنامه آن فقط یک بار در سایت گذاشته شده و بار دوم ای وجود ندارد.

همانطور که اطلاع دارید ثبت نام نقل و انتقال ،به صورت اینترنتی و از طریق سامانه سجاد صورت می‌گیرد در نظر داشته باشید که مجموعه هایی هستند که زیر نظر علوم و تحقیقات فعالیت می کنند.

اما اعتماد کردن به تمام این مجموعه ها کاری دشوار است حتماً باید به مراکز و مجموعه های معروف و معتبر مراجعه کنید مجموعه توانمند و حرفه ای ما سالها است که در زمینه نقل و انتقال دانشجو ها فعالیت داشته و در تمام مراحل ثبت نام دیگر کارها را به بهترین نحو برای شما انجام میدهد.

همان‌طور که گفتیم نقل و انتقال دانشجو فقط یک بار در طول تحصیل انجام می‌شود و با کوچکترین اشتباه ، ممکن است که شما این فرصت را از دست بدهید ضمن این که اگر برای شما این انتقالی و مهمان مهم و ضروری باشد شما این امکان را از دست داده اید.

شرایط ثبت نام نقل و انتقال دانشگاه های سراسری

در ابتدا باید توضیحاتی راجع به شرایط ثبت نام نقل و انتقال دانشگاه های سراسری بدهیم تا دانشجویان و داوطلبان، ابتدا بدانند که این شرایط را برای انتقالی دارا می باشد یا خیر.

تمام دانشجویان برای ارسال درخواست خود مبنی بر اینکه می‌خواهند به صورت مهمان به دانشگاه دیگری انتقالی بگیرند باید از شرایط آن آگاهی کامل را داشته باشند سپس نسبت به ثبت نام در سایت اقدام نمایند.

توجه داشته باشید که علاوه بر شرایطی که ما در این مقاله به صورت کامل شرح می دهیم نقل و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر همچنین دانشجویان رشته‌های پزشکی شرایط خاص و ویژه خود را دارند.

شما دانشجویان و متقاضیان گرامی می توانید برای اطلاع از شرایط نقل و انتقال و میهمان، دانشجویان پزشکی و مراحل و شرایط ثبت نام نقل و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر به لینک مجموعه ما مراجعه کنید.

این مجموعه بزرگ تمام شرایط همه دانشگاهها را به صورت واضح وشفاف وارد سایت خود کرده است که مقاله های زیادی راجع به تک، تک سهمیه ها و تمام شرایط و مراحل انتقالی در داخل سایت ما وجود دارد.

دانشجویانی که در ترم آخر دانشگاه در حال تحصیل هستند مجاز به ثبت نام در طرح نقل و انتقال نمی باشند. دانشجویان باید حداقل یک نیمسال تحصیلی را گذرانده باشند تا بتوانند فرم نقل و انتقال در داخل سایت را پر کرده و درخواست مهمان دهند.

در نتیجه دانشجویانی که ترم یک هستند قادر نخواهند بود در طرح نقل و انتقالات ثبت نام کنند. مگر آن که دارای شرایط خاص باشند. داوطلبانی که یک بار در طول دوره تحصیل خود در نقل و انتقالات فرم پر کرده و ثبت نام نموده اند برای دومین بار مجاز به ثبت نام در این طرح نخواهند بود.

جالب است بدانید که امکان انتقال دانشجویان دانشگاه های سراسری در هر یک از دوره های تحصیلی فقط یکبار می باشد. توجه داشته باشید که رشته و گرایشی که دانشجو در حال تحصیل در آن می باشد باید در دانشگاه مقصد توسط آن دانشگاه ارائه شده باشد.

لازم به ذکر است که دانشگاه مقصد دانشگاهی است که دانشجو قصد انتقال به آن را دارد.
دانشجویانی که به صورت بدون آزمون در دانشگاه پذیرفته شده‌اند نمی‌توانند درخواستی مبنی بر نقل و انتقال بدهند. در واقع فقط دانشجویان رشته هایی که در کنکور شرکت کرده اند قادر به طرح نقل و انتقال خواهند بود.

دانشجویانی که ایرانی نبوده و از اتباع خارجی هستند و متقاضی انتقال بوده باید درخواست آنها در اداره امور بین الملل و کنسول نقل و انتقالات بررسی شود.
دانشجویانی که در حال تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور بوده امکان انتقال و مهمان به دانشگاه‌های داخل کشور عزیزمان ایران را نخواهند داشت.
نمرات دانشجویان متقاضی انتقالی باید یک میانگین داشته باشدو بالاتر از میانگین نمرات دانشجویان دانشگاه مقصد در همان رشته تحصیلی باشد.
درباره دانشجویان دوره کارشناسی ارشد میانگین نمرات این دانشجویان سه ترم تحصیلی متوالی و برای دانشجویان دوره کارشناسی ناپیوسته بر اساس دو ترم تحصیلی در نظر گرفته می شود.

مدرک برای فارغ التحصیلان دانشجویان انتقال یافته توسط دانشگاه مقصد صادر و به دست متقاضی میرسد.
لازم به ذکر است که انتقال دانشجویان از دانشگاه روزانه و سراسری به دانشگاه های غیرانتفاعی و پیام پیام نور به راحتی امکان پذیر نیست.
امکان این که یک دانشجو از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر در یک شهر وجود ندارد. در یک شهر تنها دانشجو موقع می تواند از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر انتقالی بگیرد که فقط یک درس داشته باشد در این صورت انتقالی بلامانع است.
انتقالی از دانشگاه های شبانه به روزانه، دانشگاه پیام نور به دوره های روزانه و شبانه دانشگاه غیر دولتی به مراکز فنی و حرفه ای و علمی کاربردی ممنوع بوده و هیچ بخشنامه جدیدی تا به حال برای آن صادر نشده است.
دانشجویانی که با درخواست انتقالی آنها در دوره روزانه موافقت می‌شود باید شهریه ایی برابر با میزان شهریه دوره دوم همان دانشگاه را پرداخت کنند .در صورتی که دانشجو نمره قبولی دانشگاه مقصد را با توجه به کارنامه های خود در کنکور سراسری به دست آورده باشد از پرداخت چنین شهریه معاف خواهد شد.
دانشجویانی که علاوه بر انتقالی خواستار تغییر رشته نیز هستند لازم است درخواست خود را به صورت کتبی به دانشگاه مبدا فرستاده تا در صورتی که آن دانشگاه موافقت کند هم تغییر رشته وهم انتقالی هر دو به صورت همزمان و در یک روز انجام شود.
در صورت انتقال واحد هایی که با نمره ۱۲ و بالاتر توسط داوطلب در دانشگاه مبدا گذرانده شده ،عینا همان نمرات در دانشگاه مقصد نیز پذیرفته خواهد شد و هیچ اشکالی به وجود نخواهد آمد.
  • شرایط ثبت نام دانشجویان مهمان دانشگاه های سراسری
  • همانطور که برای نقل و انتقال دانشجو شرایطی وجود داشت شرایط ثبت نام دانشجویان مهمان دانشگاه سراسری نیز متفاوت خواهد بود. دانشجویانی که تصمیم گرفته اند نسبت به مهمان بودن اقدام کنند باید در اولین قدم شرایط و ضوابط مربوط به آن را مطالعه کنند.
  • ما در ادامه این مقاله می‌خواهیم به این شرایط بپردازیم و تصمیم داریم انواع مهمانی دانشگاه سراسری را نام برده و توضیحات مختصری راجع به آنها ارائه دهیم .تا کاربران وقتی که وارد سایت ما می شوند بدون سردرگمی تمام اطلاعات را مطالعه کرده و متوجه تمام شرایط شوند.
  • مهمانی مبنا
  • در صورتی که محل سکونت دائم خانواده دانشجو در نزدیکترین محل به شهری باشد که دانشگاه مقصد در آن واقع است دانشجو میتواند بعد از اعلام قبولی خود از سوی سازمان سنجش نسبت به ثبت درخواست انتقالی خود اقدام کرده و فرم مربوطه را پر کند.
    لازم به ذکر است که در این مورد دانشجو بر اساس نمره به دست آورده خود در آزمون سراسری و طبق بخشنامه سازمان سنجش به دانشگاه دیگری معرفی میشود.
  • مهمانی موقت
  • دانشجویان و متقاضیان در این نوع از مهمانی برای نیمسال تحصیلی مشخص به صورت موقت محل تحصیل خود را تغییر داده و با شرایط این مهمانی کتارمی آیند .
  • مهمانی دائم
  • در این نوع از مهمانی دانشجو تمام واحدهای باقیمانده خود را در دانشگاه مقصد گذرانده و در پایان هر نیمسال تحصیلی ریزنمرات این دانشجو به دانشگاه مبدا ارسال می‌شود.
  • دانشجویانی که می‌خواهند در طرح مهمانی شرکت کنند باید علاوه بر گذراندن یک نیمسال تحصیلی در دانشگاه مبدا حداقل معدل ۱۳ را به دست آورده باشند.
  • توجه داشته باشید که حداکثر نیمسال های تحصیلی که برای مهمان شدن مجاز است در دوره کارشناسی پیوسته چهار ترم بوده و در دوره کارشناسی ناپیوسته و کاردانی برابری با دو ترم میباشد.
  • دانشجویانی که دو ترم پشت سر هم معدل بالای سیزده را به دست آورده در صورتی که دانشگاه مبدا و مقصد ،موافقت کنند می توانند مهمان دائم شوند.
  • لازم به ذکر است که برای دانشجویان مهمان خوابگاه دانشجویی تعلق نمی گیرد.
  • مدرک فارغ التحصیلی دانشجویان مهمان از دانشگاه مبدا صادر می گردد.
  • ظرفیتی که مهمان مبنا دارد برابر با ۵ درصد از ظرفیت پذیرش تمام دانشجویان همان سال تحصیلی بوده که ثبت درخواست مهمان مبنا فقط برای پذیرفته شدگان ورودی همان سال و همان دوره امکان پذیر است.
  • در صورتی که محل سکونت دائمی خانواده دانشجو در نزدیکترین محل به دانشگاه مقصد مشخص باشد این دانشجو میتواند بعد از اعلام سازمان سنجش و بر اساس دستورالعمل آن نسبت به مهمان مبنا اقدام کند.
  • طبق این آیین‌نامه دانشجو تنها در صورت داشتن ۹۰ درصد نمره آزمون سراسری آخرین فرد پذیرفته شده در کنکور همان رشته در دانشگاه مورد نظر از ابتدای سال تحصیلی دانشجو شروع به تحصیل کرده، حداکثر به مدت چهار نیمسال تحصیلی در مقاطع کارشناسی ناپیوسته و کاردانی می‌تواند به عنوان مهمان مبنا در دانشگاه مقصد ادامه تحصیل دهد.
  • شهریه دانشجویان مهمانی که در دوره‌های روزانه مشغول به تحصیل بوده ، همانند شهریه نوبت دوم همان دانشگاه محاسبه شده و دانشجو موظف به پرداخت آن می باشد.
  • مهمانی دانشجویان از دانشگاه به دانشگاه دیگر همان شهر ممنوع بوده و به هیچ عنوان دانشجو در این شرایط نمی تواند چنین کاری را انجام دهد.
  • سقف پذیرش دانشجویان مهمان معمولا برای دانشگاه های سراسری و دولتی برابر با ۲۰ درصد کل دانشجویان ورودی همان سال می باشد. این ظرفیت برای دانشگاه‌های غیردولتی مقداری کمتر و برابر ۱۵ درصد می باشد.
  • در مهمانی دائم نیاز نیست که دانشجو در هر نیمسال مراجعه حضوری در دانشگاه مبدا داشته باشد و در پایان هر نیمسال تحصیلی توسط دانشگاه مقصد به دانشگاه مبدا ارسال میشود.

شرایط اولویت مهمان شدن

1-دختر باشد.

2-ازدواج دانشجوی دختر در زمان دانشجویی، در صورتی که همسر اشتغال دائم داشته باشد می تواند به نزدیک ترین دانشگاه در شهری که همسرش در آنجا مشغول به کار است مهمان شود.

3-داشتن انواع بیماری های خاص و صعب العلاج و لاعلاج و تایید آن توسط مراجع و پزشکان که صلاحیت این کار را دارند.

4-دانشجویی پسر متاهل در صورتی که همسر آنها نیز دانشجو باشد .

5-دانشجویانی که زیر پوشش کمیته امداد قرار دارند.

6- دانشجویانی که ازدواج کرده و دارای فرزند بوده در صورت اشتغال دائم همسر در نزدیکترین محل به دانشگاه مقصد 7-معلولیت اثرگذار در زمان دانشجویی یا دانشجویانی که قبل از دوره دانشجویی زیر نظر سازمان بهزیستی بودند.

8-فوت یا معلولیت یا از کار افتادگی سرپرست خانواده پدر یا مادر در زمان دانشجویی ، به طوری که باعث شود دانشجو سرپرست خانواده شده و به تشخیص مراجع قانونی برسد که دانشجو کفیل خانواده می باشد.

9-در صورتی که یکی از والدین دارای شرایط و بیماری خاص باشند این نیز توسط مراجع مربوطه باید تایید شود.

جمع بندی

توجه به این نکته توجه داشته باشید هنگامی که می خواهید مدارک مورد نیاز به اطلاعات خود را در سامانه سجاد ثبت کنید دقت لازم را به کار ببرید چون در صورت هرگونه خطا ویا مشکلی امکان جبران آن وجود نخواهد داشت.

اگر درباره مطالب بالا سوال یا ابهامی ذهن شما را مشغول کرد می توانید با مشاوران تحصیلی ما بصورت تلفنی تماس گرفته و از راهنمایی آنها بهره مند شوید.

همچنین برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر درباره شرایط نقل و انتقال مهمان دانشگاه آزاد، دانشگاه پیام نور و دانشگاه های غیرانتفاعی وارد لینک مجموعه ما شده تا به پاسخ تمام سوالات خودبرسید.

مشاهده بیشتر

مدیریت

اتحادیه دانشگاها و موسسه های آموزش عالی غیردولتی - غیر انتفاعی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا