حمایت وزارت علوم از ورود بخش خصوصی به آموزش عالی
حمایت وزارت علوم از ورود بخش خصوصی به آموزش عالی
معاون آموزشی وزیر علوم با اشاره به سیاستهای جاری وزارت علوم در برنامه ششم توسعه گفت: یکی از این سیاستها حمایت از موسسات غیردولتی است. زیرا باید از بخش خصوصی که در توسعه آموزش عالی نقش دارد حمایت شود.
دکتر مجتبی شریعتی نیاسر با تاکید بر اینکه حمایت از بخش خصوصی به معنی صدور بی حد مجوز تاسیس رشته نیست، افزود: حمایت از بخش خصوصی به معنی فراهم کردن بستر حقوقی لازم برای ایفای نقش این موسسات است.
وی با بیان اینکه همانطور که در مسائل اقتصادی جامعه، به بخش خصوصی توجه میشود،در مسائل آموزشی نیز باید به این بخش توجه شود،اظهار کرد: چنانچه قانونگذار در حوزه اقتصاد، قانونی وضع کند که یک کارخانهدار ورشکست شود، به بخش خصوصی بی توجهی شده است.در حوره آموزش عالی هم به همین منوال است، اگر ضوابطی وجود داشته باشد که بخش خصوصی نتواند قد علم کند و نقش خود را به طور شایسته ایفا نکند، مطلوب نیست.
معاون آموزشی وزیر علوم با اشاره به حذف عنوان “غیرانتفاعی” از نام موسسات گفت:حذف عنوان “غیرانتفاعی” از نام موسسات در راستای حمایت از بخش خصوصی در آموزش عالی است که وزارت علوم به شدت پیگیر این موضوع است.حذف واژه غیرانتفاعی علاوه بر اینکه امکان ورود سرمایه گذاران به آموزش عالی را بیشتر میکند، به وزارت علوم نیزکمک میکند در خصوص انحلال موسساتی که از کیفیت لازم برخوردار نیستند راحت تر اقدام کند.
شریعتی با تاکید بر اینکه حمایت از بخش خصوصی منافاتی با عمل کردن به ضوابط آموزش عالی ندارد،توضیح داد:در حال حاضر نیز موسسات غیر دولتی به خوبی با وزارت علوم همراه هستند و تلاش میکنند که خود را با ضوابط تطبیق دهند.وزارت علوم نیز با این موسسات همراه است و با موسساتی که از استانداردهای آموزش عالی فاصله بگیرند برخورد میکند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا ورود بخش خصوصی به آموزش عالی، باعث گران شدن آموزش عالی میشود، گفت: بحث گران شدن مطرح نیست. در حال حاضر قریب 80 درصد جامعه دانشجویی با پول تحصیل می کنند. این به این معنی است که دولت توان پاسخگویی به این جمع عظیم جامعه دانشجویی را ندارد.
معاون آموزشی وزیر علوم با اشاره به جمعیت دانشجویی کشور اظهار کرد: جمعیت دانشجویی کشور بسیار فراتر از نرم جهانی است و افزایش آن در 36 سال گذشته پنج برابر بیشتر از نرم متعارف افزایش جمعیت دانشجویی جهان بوده است.به نظر من بخش خصوصی اگر میدان پیدا کند با انگیزه بسیار جدیتر، توان بیشتر و کیفیت بهتر میتواند دورههای آموزش عالی را ارائه دهد.
شریعتی در پایان تاکید کرد: البته فعلا مجوز جدیدی برای ایجاد موسسه جدید داده نمی شود. موسساتی که مستعد حمایت و رشد باشند مورد توجه وزارت علوم قرار میگیرند و موسساتی هم که مستعد نباشند، وزارت علوم سعی میکند بدون اینکه این موسسات متضرر شوند، اقدام به تعطیلی آنها کند.